Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 22. 1. – 26. 1. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: polbeli kruh (G), skutni namaz (L), jabolko, čaj
  • malica: kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L), sadje
  • kosilo: juha, telečja pečenka, korenčkov štrukelj (G,L,J), brstični ohrovt na maslu (L), banana
  • malica: ovseni kruh (G), mleko (L)
  • večerja: jota

TOREK

  • zajtrk: mlečni riž (L), cimetov posip, jabolko
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), piščančja pašteta, paradižnik, čaj
  • kosilo: juha (L), riž, sojin polpet (S), zelenjavna priloga, sadje
  • malica: jogurt (L), sadje
  • večerja: bučna juha, palačinke (G,L,J)

SREDA

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), tuna, kisla kumarica, čaj
  • malica: črni kruh (G), mlečni namaz, čaj, mleko (L) – ŠS
  • kosilo: špinačna kremna juha (L), paprikaš s piščančjim mesom, široki rezanci (G), rdeča pesa v solati
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje
  • večerja: topli kruhki (G,L)

ČETRTEK

  • zajtrk: graham kruh (G,O,SE), mlečni namaz (L), čaj, jabolko – ŠS
  • malica: žemlja (G), sir (L), salama, banana, sadni sok/voda
  • kosilo: goveji golaž, polenta, radič, čokoladna rezina (G,L,J)
  • pop. malica: sadna košarica
  • večerja: tortilje (G)

PETEK

  • zajtrk: kruh (G), jajčni namaz (J), paprika, čaj
  • malica: polnozrnata štručka (G), kefir (L), sadje
  • kosilo: file postrvi (R), krompir z blitvo, sadje

VRTEC

PONEDELJEK

  • zajtrk: polbeli kruh (G), skutni namaz (L), jabolko, čaj
  • malica: kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L), sadje
  • kosilo: juha, telečja pečenka, korenčkov štrukelj (G,L,J), brstični ohrovt na maslu (L), banana

TOREK

  • zajtrk: mlečni riž (L), cimetov posip, jabolko
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), piščančja pašteta, paradižnik, čaj
  • kosilo: juha (L), riž, sojin polpet (S), zelenjavna priloga, sadje

SREDA

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), mlečni namaz, čaj, mleko (L) – ŠS*
  • kosilo: špinačna kremna juha (L), paprikaš s piščančjim mesom, široki rezanci (G), rdeča pesa v solati

ČETRTEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: graham kruh (G,O,SE), sir (L), čaj, jabolko – ŠS*
  • kosilo: goveji golaž, polenta, radič, čokoladna rezina (G,L,J)

PETEK

  • zajtrk: mlečni zdrob (G,L), kakav
  • malica: polnozrnata štručka (G), kefir (L), sadje
  • kosilo: file postrvi (R), krompir z blitvo, sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost