Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 16. – 20. 10. 2017


PONEDELJEK

  • zajtrk: kruh (G), tunina pašteta, korenček, čaj
  • malica: mlečna štručka (G,L), bela kava (L), jabolko
  • kosilo: juha, zelenjavna rižota s telečjimi koščki, zeljnata solata s fižolom
  • malica: navadni jogurt (L), piškoti (G)
  • večerja: topli kruhki (G) s sirom (L) in paradižnikom

TOREK

  • zajtrk: mleko (L), polenta
  • malica: sirova štručka (G,L), čaj, sadje
  • kosilo: korenčkova juha, puran v smetanovi omaki (L), ajdova kaša, kumarična solata s krompirjem
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadna košarica, čaj
  • večerja: palačinke/carski praženec (G,L,J), čaj

SREDA

  • zajtrk: črni kruh (G), zelenjavno-mlečni namaz (L), paradižnik, čaj
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), grisini (G), sadje – ŠS
  • kosilo: ričet z mesom (G), jabolčni zavitek (G)
  • malica: sadna košarica, čaj
  • večerja: pečen krompir z zelenjavo

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj
  • malica: riževi vaflji, banana, čaj
  • kosilo: bučna juha, testenine (G), piščančji ragu z zelenjavo, mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), sadna košarica
  • večerja: narastek (L,J), čaj

PETEK

  • zajtrk: mlečni riž s čokoladnim posipom (L)
  • malica: koruzni kruh (G), topljeni sirček (L), paprika, čaj
  • kosilo: file panga, krompir z blitvo, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: kruh (G), tunina pašteta, korenček, čaj
  • malica: mlečna štručka (G,L), bela kava (L), jabolko
  • kosilo: juha, zelenjavna rižota s telečjimi koščki, zeljnata solata s fižolom

TOREK

  • zajtrk: mleko (L), polenta
  • malica: sirova štručka (G,L), čaj, sadje
  • kosilo: korenčkova juha, puran v smetanovi omaki (L), ajdova kaša, kumarična solata s krompirjem

SREDA

  • zajtrk: črni kruh (G), zelenjavno-mlečni namaz (L), paradižnik, čaj
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), kruh (G), sadje – ŠS
  • kosilo: ričet z mesom (G), jabolčni zavitek (G)

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj
  • malica: banana, piškoti, čaj
  • kosilo: bučna juha, testenine (G), piščančji ragu z zelenjavo, mešana solata

PETEK

  • zajtrk: mlečni riž s čokoladnim posipom (L)
  • malica: koruzni kruh (G), topljeni sirček (L), paprika, čaj
  • kosilo: file panga, krompir z blitvo, sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost