Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 15. 11. – 19. 11. 2021


PONEDELJEK

  • zajtrk: bio pirin zdrob na mleku z lešnikovim posipom (Gpi,L,Ol)
  • malica: koruzni kruh (Gp), ribja pašteta (R), paprika, čaj
  • kosilo: bio prežganka (Gp,J), špinačni ravioli (Gp,L), sirova omaka (L), mešana solata
  • malica: ržene hrustljave ploščice (Gr), sadje
  • večerja: jajčna omleta (J) z zelenjavo, kruh (Gp)

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (Gp,SE), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: sirovka (Gp,L), navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: porova juha, piščančji trakci v naravni omaki, rižota iz treh žit (Gpi,Gj), mešana solata
  • malica: polnozrnati grisini (Gp), sadje
  • večerja: pečena polenta s feto (L), zelenjava na žaru

SREDA

  • zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), čičerikin namaz (L), čaj/mleko (L)
  • malica: bio kruh s semeni (Gp,SE), mlečni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: grahova juha, file postrvi na žaru (R), krompir z blitvo, tržaška omaka, hruška
  • malica: prepečenec (Gp), sadna skuta (L)
  • večerja: polnozrnate testenine z omako (Gp)

ČETRTEK

  • zajtrk: pisani kruh (Gpr), piščančja hrenovka, ajvar/gorčica (GO), ječmenova kava (Gj,L)
  • malica: ovseno pecivo, grški tip jogurta (L), sadje
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (Gp,J), bulgur (Gp), goveji zrezki v omaki (L), mešana solata
  • malica: hrustljave ploščice (Gp), sadje
  • večerja: rižev narastek z jabolki (J,L)

PETEK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN TRADICIONALNO SLOVENSKO KOSILO
  • zajtrk: bio ajdov kruh (Gp), maslo (L), bio med, bio mleko (L), bio jabolko
  • malica: bio pirin kruh (Gpi), sir (L), kumarica, čaj
  • kosilo: matevž, kisla repa, bio pečenica, kaki
  • malica: pekovsko pecivo (Gp), sadje/ jogurt (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: bio pirin zdrob na mleku z lešnikovim posipom (Gpi,L,Ol)
  • malica: sadno-zelenjavna malica
  • kosilo: bio prežganka (Gp,J), špinačni ravioli (Gp,L), sirova omaka (L), mešana solata
  • malica: ržene hrustljave ploščice (Gr), sadje

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (Gp,SE), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: sadno-zelenjavna malica
  • kosilo: porova juha, piščančji trakci v naravni omaki, rižota iz treh žit (Gpi,Gj), mešana solata
  • malica: polnozrnati grisini (Gp), sadni jogurt (L)

SREDA

  • zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), čičerikin namaz (L), čaj/mleko (L)
  • malica: sadno-zelenjavna malica
  • kosilo: grahova juha, file postrvi na žaru (R), krompir z blitvo, tržaška omaka, hruška
  • malica: bio kruh s semeni (Gp,SE), sadna skuta (L)

ČETRTEK

  • zajtrk: pisani kruh (Gpr), piščančja hrenovka, ajvar/gorčica (GO), ječmenova kava (Gj,L)
  • malica: sadno-zelenjavna malica
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (Gp,J), bulgur (Gp), goveji zrezki v omaki (L), mešana solata
  • malica: ovseno pecivo, grški tip jogurta (L)

PETEK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN TRADICIONALNO SLOVENSKO KOSILO
  • zajtrk: bio ajdov kruh (Gp), maslo (L), bio med, bio mleko (L), bio jabolko
  • malica: sadno-zelenjavna malica
  • kosilo: matevž, kisla repa, bio pečenica, kaki
  • malica: pekovsko pecivo (Gp), sadje/ jogurt (L)
(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost