Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 17. – 21. 12. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres s kakavom (G,L)
  • malica: črni kruh (G), kumarični namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: korenčkova juha, kotlet, curry riž, bučkina omaka, sadje
  • malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)
  • večerja: skutni cmoki z drobtinami (G,L,J), mešana solata, čaj

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), pašteta, paprika, čaj
  • malica: lešnikov navihanček (G,L,J), mleko (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,L,J,Z), piščančji zrezek po dunajsko (G,J), pražen krompir, zeljnata solata s fižolom
  • malica: grisini palčke (G), sadje, čaj
  • večerja: pire krompir (L), čufti v omaki, čaj

SREDA

  • zajtrk: graham kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: žemlja s semeni (G,O,SE), navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: sarma, krompir v kosih, potica (G,L,J,O), sadni sok
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje, čaj
  • večerja: testenine (G) v mesno-zelenjavni omaki, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), mlečni namaz (L), banana, čaj
  • kosilo: zelenjavna juha (Z), puran v gobovi omaki, ajdova kaša, sadje
  • po malica: sadna skuta (L), sadje
  • večerja: sendvič (G,L), čaj

PETEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sirovka (G,L), bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: minjonska juha (G,J), testenine polžki (G), bolonjska omaka, riban sir (L), mešana solata

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres s kakavom (G,L)
  • malica: črni kruh (G), kumarični namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: korenčkova juha, kotlet, curry riž, bučkina omaka, sadje
  • malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), pašteta, paprika, čaj
  • malica: lešnikov navihanček (G,L,J), mleko (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,L,J,Z), piščančji zrezek po dunajsko, pražen krompir, zeljnata solata s fižolom
  • malica: grisini palčke (G), sadje, čaj

SREDA

  • zajtrk: graham kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: žemlja s semeni (G,O,SE), navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: sarma, krompir v kosih, potica (G,L,J,O), sadni sok
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), mlečni namaz (L), banana, čaj
  • kosilo: zelenjavna juha (Z), puran v gobovi omaki, ajdova kaša, sadje
  • po malica: sadna skuta (L), sadje

PETEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sirovka (G,L), bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: minjonska juha (G,J), testenine polžki (G), bolonjska omaka, riban sir (L), mešana solata
  • po malica: sadni kefir (L), riževe poščice (G)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost