Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

NPK maser


Na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne (IRIS) smo pričeli z usposabljanjem za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije – maser.
Center IRIS je s pomočjo donacij Lions kluba Ljubljana Forum in šole za maserje Higeja (pod vodstvom g. Željka Radmanoviča) omogočil dijakinji Mihaeli Rojht izobraževanje iz klasične masaže pod mentorstvom Matije Šilca. Drugi dijak, Jakob Zupanič, bo pričel s tečajem masaže v mesecu januarju na Zavodu AI – Akademiji za kozmetična izobraževanja.
Tečaj s slepo dijakinjo je potekal 6 dni in je obsegal 45 ur. Tečajnica je imela možnost izkusiti in masirati osebe različnih starosti in konstitucij. Ob odličnem vodenju, podpori in potrpežljivosti predavateljic Dunje Bernot in Mateje Breben, pa tudi Mihaeline velike pripravljenosti za učenje in odprtosti za nove izkušnje, je bil napredek hiter. Mihaela ima dobre osnove, ki jih v okviru projekta »spodbujanje socialne vključenosti« dodatno nadgrajuje, tečaj masaže pa ji bo povečal zaposlitvene možnosti. Njen naslednji masažni cilj je pridobitev NPK (nacionalne poklicne kvalifikacije) Maser, pri katerem se opravlja izpit pred državno komisijo. Potrebno je znanje različnih področij, kot so higiena, anatomija in delovna etika. Mihaela se v Centru IRIS zdaj pripravlja na zahtevane izpite in obenem vadi tehnike na masažni mizi, ki je bila tudi del donacije, in bo služila za vadbo naslednjim tečajnikom.
Za donacijo se iskreno zahvaljujemo Lions klubu Ljubljana Forum in šoli za maserje Higeja.

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost