PONEDELJEK
- zajtrk: mlečna prosena kaša z jabolki (G,L)
- malica: polnozrnati kruh (G), piščančja pašteta (L), kumarice, čaj
- kosilo: juha, krompirjevi kroketi (G,L), bolonjska omaka, rdeča pesa
- malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
- večerja: testeninska solata (G,L)
TOREK
- zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
- malica: ovseni piškoti (G), mleko (L), jabolko
- kosilo: juha, špinačni tortelini (G,L), tunina omaka (R), riban sir (L), mešana solata
- malica: prepečenec (G), sadje
- večerja: zelenjavno-mesna rižota, solata
SREDA
- zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), češnjev paradižnik
- malica: sirovka (G,L), čaj, sadje
- kosilo: goveja juha, ajdovi žganci, zelenjavno-telečji ragu, sadje
- malica: navadni jogurt (L), sezamove palčke (G,SE,O)
- večerja: pica (G,L)
ČETRTEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), puranja prsa, sir (L), kumarice, čaj
- malica: sadni jogurt (L), grisini s sezamom (G,SE), sadje
- kosilo: juha, pražen krompir (L), štefani pečenka, korenje na maslu (L), mešana solata
- malica: kaki, hrustjave ploščice (G)
- večerja: mlečni zdrob (G,L)
PETEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), ribji namaz (R), paprika, čaj
- malica: orehovo pecivo (G,L), bela kava (L), sadje
- kosilo: juha, pečen piščančji file, dušen riž, grahova omaka, sadna skuta (L)
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: mlečna prosena kaša z jabolki (G,L)
- malica: polnozrnati kruh (G), piščančja pašteta (L), kumarice, čaj
- kosilo: juha, krompirjevi kroketi (G,L), bolonjska omaka, rdeča pesa
- malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
TOREK
- zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
- malica: ovseni piškoti (G), mleko (L), jabolko
- kosilo: juha, špinačni tortelini (G,L), tunina omaka (R), riban sir (L), mešana solata
- malica: prepečenec (G), sadje
SREDA
- zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom
- malica: sirovka (G,L), čaj, sadje
- kosilo: goveja juha, ajdovi žganci, zelenjavno-telečji ragu, grozdje
- malica: navadni jogurt (L), sezamove palčke (G,SE,O)
ČETRTEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), puranja prsa, sir (L), kumarice, čaj
- malica: sadni jogurt (L), grisini s sezamom (G,SE), sadje
- kosilo: juha, pražen krompir (L), štefani pečenka, korenje na maslu (L), mešana solata
- malica: kaki, hrustjave ploščice (G)
PETEK
- zajtrk: koruzni kosmiči (L), mleko (L)
- malica: orehovo pecivo (G,L), bela kava (L)/čaj, sadje
- kosilo: juha, pečen piščančji file, dušen riž, grahova omaka, sadna skuta (L)
- malica: jogurt (L), grisini palčke (G,SE)
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.