Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 14. 5. – 18. 5. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom, jabolko
  • malica: koruzni kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: jota, ajdovi štruklji s skuto (G,L,J), sadje
  • malica: hrustljavi kruhki (G), sadje
  • večerja: špinačni njoki/mesni ravioli (G,L,J), omaka, čaj

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: puding (G,L), sadje, čaj, ŠS* – probiotični jogurt (L)
  • kosilo: gobova juha, puranji zrezek v smetanovi omaki (L), curry riž, mešana solata
  • malica: jogurt (L), sadje
  • večerja: pečen mlad krompir s sirom (L) in slanino, solata, čaj

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), kuhano jajce (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, ŠS* – kumare
  • kosilo: goveja juha, krompirjevi ocvrtki (G), haše omaka, solata
  • malica: jagode
  • večerja: bučna juha z zlatimi kroglicami (G,L,J), palačinke (G,L,J), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: mlečni rogljič (G), bela kava (L), sadje
  • kosilo: paradižnikova juha, mesno-zelenjavna lazanja (G,L,J), solata
  • po malica: sadna košarica
  • večerja: šparglji z jajci (J), ovseni kruh (G), čaj

PETEK

  • zajtrk: kruh (G), mesno-zelenjavni namaz (J), čaj
  • malica: kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • kosilo: pečen losos (R), kumarična solata s krompirjem, sladoled (G,L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom, jabolko
  • malica: koruzni kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: jota, ajdovi štruklji s skuto (G,L,J), sadje

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: puding (G,L), sadje, čaj, ŠS* – probiotični jogurt (L)
  • kosilo: gobova juha, puranji zrezek v smetanovi omaki (L), curry riž, mešana solata

SREDA

  • zajtrk: polenta, mleko (L), sadje
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, ŠS* – kumare
  • kosilo: goveja juha, krompirjevi ocvrtki (G), haše omaka, solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: mlečni rogljič (G), bela kava (L), sadje
  • kosilo: paradižnikova juha, mesno-zelenjavna lazanja (G,L,J), solata

PETEK

  • zajtrk: kruh (G), mesno-zelenjavni namaz (J), čaj
  • malica: kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)/čaj
  • kosilo: pečen losos (R), kumarična solata s krompirjem, sladoled (G,L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost