Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 6. 11. – 10. 11. 2017


PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L), jabolko
  • malica: črni kruh (G), sirni namaz (L), paradižnik, čaj
  • kosilo: grahova juha, puran v gobovi omaki, ajdova kaša, zeljnata solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadni jogurt (L)
  • večerja: sendvič (G,L), paradižnik, čaj

TOREK

  • zajtrk: polbeli kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: graham kruh (G,O,S,SE), mlečno-zelenjavni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: korenčkova juha, pečen piščanec, mlinci (G), dušeno rdeče zelje, mandarine
  • malica: grisini (G), sadna košarica
  • večerja: pečena kaša z jabolki (G,L,J)

SREDA

  • zajtrk: koruzni kruh (G),tunina pašteta,korenček, čaj
  • malica: makovka (G), bela kava (L), sadje – ŠS
  • kosilo: pašta fižol (G), čokoladna rezina (G,L,J), sadje
  • malica: jogurt (L), sadna košarica
  • večerja: mesni žepek (G,J), solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • malica: francoski rogljiček (G), kakav (G,L)
  • kosilo: porova juha, svinjska pečenka, pražen krompir, solata
  • malica: riževi vaflji, banana, čaj
  • večerja: ovseni kruh (G), hrenovka, solata, čaj

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), grisini palčke (G), sadje
  • kosilo: rižota z morskimi sadeži (R), solata, grozdje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L), jabolko
  • malica: črni kruh (G), sirni namaz (L), paradižnik, čaj
  • kosilo: grahova juha, puran v gobovi omaki, ajdova kaša, zeljnata solata

TOREK

  • zajtrk: polbeli kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: graham kruh (G,O,S,SE), mlečno-zelenjavni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: korenčkova juha, pečen piščanec, mlinci (G), dušeno rdeče zelje, mandarine

SREDA

  • zajtrk: mlečni gres s cimetovim posipom (G,L)
  • malica: makovka (G), bela kava (L), sadje – ŠS
  • kosilo: pašta fižol (G), čokoladna rezina (G,L,J), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: prosena kaša s sadjem (L)
  • malica: francoski rogljiček (G), kakav (G,L)
  • kosilo: porova juha, svinjska pečenka, pražen krompir, solata

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), grisini palčke (G), sadje
  • kosilo: rižota z morskimi sadeži (R), solata, grozdje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost