Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Karierni sejem 2017


Ste tudi vi med iskalci zaposlitve?

Kljub zmanjševanju števila brezposelnih v naši državi nekateri posamezniki še vedno zelo težko najdejo zaposlitev. Med njimi ste tudi slepe in slabovidne osebe, ki pogosto brez uspeha iščete stike s potencialnimi delodajalci ali se prijavljate na razpise za delovna mesta. Mnogi imate izkušnje, da na poslane prijave za delovna mesta ni odziva, večina vas tudi nikoli ni povabljena na pogovor z delodajalci.
V Centru IRIS se zavedamo, da je pot do zaposlitve slepih in slabovidnih težavna, mnogim tudi primanjkuje izkušenj, zato bomo skupaj z AmCham Slovenije

v četrtek, 19. oktobra 2017 med 17. in 19. uro
organizirali karierni sejem.

Kariernega sejma se bo udeležilo večje število delodajalcev, ki bodo izvedli krajše (največ 10 minut trajajoče) pogovore s potencialnimi iskalci zaposlitve.

Glavni namen sejma je izpopolnjevanje osebne predstavitve, potencialno pa bodo možni tudi nadaljnji razgovori o zaposlitvi. Priložnost lahko torej izkoristite za spoznavanje različnih delodajalcev in njihovih pričakovanj, pridobite izkušnjo kratkega intervjuja (jedrnatost, prepričljiva predstavitev), na koncu pa imate možnost še pridobiti mnenja delodajalcev. S skupnimi močmi bomo vplivali na zmanjševanje predsodkov, ki jih izražajo nekateri delodajalci pri zaposlovanju slepih in slabovidnih in si pomagali ustvarjati boljše zaposlitvene pogoje. Zato želimo, da izkoristite priložnost ter se prijavite na karierni sejem.

Prijave sprejemamo do 13. 10. 2017 na e-naslovu  matija.silc(pri)center-iris.si.
Na karierne razgovore prinesite kratek življenjepis.
Vsi prijavljeni boste pred razgovori prejeli tudi seznam udeleženih delodajalcev.

V prilogi vam pošiljamo še nekaj iztočnic, ki lahko služijo kot priprava na intervju ali oblikovanje kratkega življenjepisa.

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo.

Prijavnica na Karierni sejem 2017
Iztočnice za Karierni sejem 2017

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost