Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 7. 10. do 11. 10. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: bio prosena kaša s slivami na mleku (L)
  • malica: črni kruh (G), piščančji namaz (L), korenček, čaj
  • kosilo: grahova juha, sirni tortelini (G,L,J), paradižnikova omaka z baziliko, riban sir (L), zelena solata s koruzo
  • malica: grisini palčke (G), sadje
  • večerja: jota z repo

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (G), umešana jajca (J), čaj, jabolko
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z s smetano (L), čaj, sadje
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J,Z), rižota s telečjim mesom, zeljnata solata s fižolom
  • malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
  • večerja: testenine z omako (G), kumarična solata

SREDA

  • zajtrk: rženi kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • malica: makovka (G,L,J), bela kava (L), sadje
  • kosilo: pasulj s klobaso, slivov zavitek (G,L,J)
  • malica: riževe ploščice, sadje
  • večerja: popečena polenta z zelenjavo in sirom (L), mešana solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), čičerikin namaz (L), rezine kumare, čaj
  • malica: ajdov kruh (G), skuta (L), sadje
  • kosilo: brokolijeva juha, puranji zrezek v gobovi omaki (G,L,J), ajdova kaša, mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), polnozrnati piškoti (G,L,J)
  • večerja: pica (G,L)

PETEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), tuna (R), češnjev paradižnik, čaj/mleko (L)
  • malica: sirovka (G,L), čaj, sadje
  • kosilo: krompirjevi svaljki (G,L,J), haše omaka, rdeča pesa, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: bio prosena kaša s slivami na mleku (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: grahova juha, sirni tortelini (G,L,J), paradižnikova omaka z baziliko, riban sir (L), zelena solata s koruzo
  • malica: grisini palčke (G), sadje

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (G), umešana jajca (J), čaj, jabolko
  • malica: sadje
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J,Z), rižota s telečjim mesom, zeljnata solata s fižolom
  • malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)

SREDA

  • zajtrk: bio rižev zdrob na mleku s cimetom (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: pasulj s klobaso, slivov zavitek (G,L,J)
  • malica: riževe ploščice, sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), čičerikin namaz (L), rezine kumare, čaj
  • malica: sadje
  • kosilo: brokolijeva juha, puranji zrezek v gobovi omaki (G,L,J), ajdova kaša, mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), polnozrnati piškoti (G,L,J)

PETEK

  • zajtrk: večzrnati kosmiči s kvinojo, mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: krompirjevi svaljki (G,L,J), haše omaka, rdeča pesa, sadje
  • malica: sadni jogurt (L), sezamove ploščice (G,SE)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost